För en renare arbetsplats.

Hygienpapper

Papperskedjan är stolt agent för Grite brand på Storhushållsmarknaden i Sverige. Mycket bra kvalitet till ett bra pris. Vi kan erbjuda olika lösningar som passar er verksamhet. Utöver Grite har vi tagit fram vårt eget märke ”Anna” för ännu bättre helhetslösning. Se nedan för olika produkter.

Papper används oftast för uppsugning av vätska. Generellt kan man säga det finns tre olika kvaliteter av papper där fiberlängden är avgörande för uppsugningsförmågan av papper.  

Nyfiber 
Papper från nyfiber innehåller längsta fiber (6-7cm) med egenskap av bästa uppsugningsförmåga – massa som tillverkas av trä och är oftast vitt.

Mellankvalitet 
Papper från finare återvunnet papper med fiber ca 3-4 cm och är ofta ett bra alternativ till nyfiber.

Basic

Papper från sämsta råvaran vanligt vis papperstidningar eller liknande med fiber ca 2 cm långa.

Toalettpapper

Det finns i stort sätt två olika typer av toalettpapper  – Gigant rullar eller vanliga hushålls toa papper.  Gigant rullar är generellt litet större med mer än 100 meter per rulle och behöver en dispenser – vanliga toarullar som används i företagsmiljö är längre än vanliga konsumentrullar – oftast ca 38-80 meter långa.  I absolut flesta fall rekommenderar vi toalettpapper som sitter i dispensers.  Det är mer hygieniskt där dispenser skyddar papper.  I vårt sortiment finns produkter från Grite och vårt eget märke Anna – vår mest exklusive toalettrulle. 

Våra toalettrullar –

Grite Super 150 toa
Mjukt och behagligt papper med ett relativt lågt pris eftersom rullen inte är bred – endast 90 mm.  Passar i litet finare miljöer där verksamheten önskar ge det lilla extra.

Grite Super Maxi 350 T
Mjuk och behagligt papper och rejäl bredd på 100 mm.    Bra med denna rulle är den passar i våra mindre gigant dispenser – kanske vår bästa gigant toalettrulle.

Grite Standard 180 T
Vår absolut populäraste gigant rulle – gjord från finare återvunna fiber och vi brukar kalla detta papper ”lagom” toalettpapper.  Trots sin storlek finns det 180 meter med papper på varje rulle – och passar i stort sätt i alla gigant hållare på marknaden.  Passar dom allra flesta verksamheter.

Grite Standard 340 T
Stora rullen i Standard 180 T – vårt stora ”lagom” papper- också 100 mm bred. 

Grite Economy 180 T
Vår enklaste toalettrulle som ger faktiskt ett mycket bra värde.  Enkel toa men ändå väldigt tjock som passar bra till enkla förhållanden där kvalitet av papper spelar kanske inte så stor roll.  Låt inte färgen avskräcka köpa denna produkt eftersom den ger bra värde för pengarna. 

Grite Economy Maxi 400 T
Stora rullen i enklaste kvaliteten.  Varje rulle är 100 mm bred och har hela 400 meter per rulle som ger mycket papper i handen.

Grite Super MINI 500 T
Namn på toalettrullar betyder oftast något – som i detta fallet – Super är den kvalitet Mini betyder det är vanliga rullar och siffran 500 betyder det är 500 ark på en rulle. 

Gjord från 2 lager nyfiber är denna rulle inte bara lång (hela 55 meter) den är mjuk och mycket behaglig.   Det är hela 3080 meter per förpackning och brukar bli den absolut billigaste produkten när man delar ner till pris per meter.  Väldigt uppskattat produkt som passar bra på hotell, olika boenden och andra ställen där ”vanlig” rulle används.

Grite Super Mini 250 T
Denna rulle är lyxrullen från Grite

 

Grite ECO MINI 350 T
Vår economy rulle för platser för lättare basbehov.  Denna rulle är tjockare än flesta andra liknande rullar på marknaden – samt med prägling som ger den trevlig.

Pappershanddukar
Pappershanddukar står för ca 60% av total kostnaden för offentlig toalett – och det är lätt att välja handduk där kostnaderna bara rinner i väg.  I flesta lägen rekommenderar vi systemhanddukar – läs mer Här men Papperskedjan erbjuder vanliga pappershanddukar. 

Vi har gjort det enkelt för alla välja rätt pappershandduk – endast två olika vikningar – Kanske den mest vikningen såld i Norden är z fold – kallas för Z fold eftersom papper är format som Z och varje vikning går in i den nästa handduk så användaren rör endast vid det ark som skall användas.  Mycket hygieniskt. 

Den andra vikningen är V brytning eftersom handduken ser ut som V med varje handduk går in i den nästa.  V fold är litet underskattat handduk och har större yta som öppnas enklare än Z fold.  Notera bara den passar inte i alla dispensers.

Grite Super 150 Z
Vår mest populära handduk som passar i de allra flesta hållare som finns på marknaden.   Gjord från nyfiber är den mjuk och behaglig med mycket bra uppsugningsförmåga. 

Grite Standard 150 Z
Handduk gjord från finare återvunnet returpapper.  Passar också i flesta dispensers på marknaden. 

Grite Super 150 V Compact
Från nyfiber med mycket god absorption förmåga.

Grite Standard 250 v
Vår störste V fold pappershandduken.

Grite Standard 150 V Compact
Denna handduk erbjuder mycket bra värde – med bra kvalitet och funktion. 

Torkrullar – Industrirullar
Stora rullar oftast använda inom industri, verkstäder eller restauranger.  Papperskedjan erbjuder ett stort sortiment både från Grite och vårt eget varumärke Anna.  Notera alla hylslösa rullar från Grite är perforerad som innebär betydligt mindre förbrukning av papper. 

Grite Super 90 Coreless är mindre rullen gjord från Nyfiber.

Grite Super Maxi 300 Meter Coreless är den stora rullen gjord från Nyfiber.

Grite Standard 120 Coreless är mindre rullen från finare återvunnet papper, mest populära lilla rullen – kanske den tjockaste i sin klass.

Grite Standard Maxi 300 Coreless är den stora rullen inom finare återvunnet papper. 

Grite Super XXL 1200 är hela 1200 meter tjockt papper – rullen passar alla hållare på nordiska marknaden.  Perfekt för köken men också i verkstaden – testa och du blir inte besviken. 

Grite Standard 200 Britspapper passar perfekt där det behövs papper för skydd av säng eller stolar inom hälso- och sjukvård.

Anna Super köksrulle den stora -1200 meter nyfiber hela 9 kg papper på en rulle

Anna Super Köksrulle den lilla – 930 meter med 7 kg papper på en rulle. 

Anna Super torkrulle utan hylsa 96 meter från nyfiber under vårt eget varumärke

Anna Super torkrulle utan hylsa 275 meter från nyfiber under vårt eget varumärke. 

 

Andra Produkter

Servetter
Papperskedjan erbjuder bordservetter för ställen med hög besöksomsättning. 

Grite Super 200 v dispenser servett ger en väldigt fin känsla och mycket god kvalitet som passar i flesta dispensers. 

Anna Dispenser servett vit passar i flesta dispensers.

Anna Dispenser servett brun passar i flesta dispensers.

 

Tvål

För att spara resurser med plast erbjuder Papperskdjan öppna system – system med påfyllningsbar dispenser.  Det leder till våra tvålsystem kostar bråkdel av vad andra stängda system kostar. 

Grite tvål oparfymerat 5 liter för öppet system.

Grite Skumtvål som är lätt parfymerat.